Rafting

De fleste associerer rafting med en kommerciel adrenalin præget ferieoplevelse, hvor man med hjælp fra professionelle guider rafter et stykke af en vild flod eller elv.

Rafting blev dog for alvor en officiel konkurrencesport, da det Internationale Rafting Forbund (IRF) blev stiftet i 1999. Igennem 90’erne blev der afviklet flere uofficielle mesterskaber, hvor deltagerne var daværende turist rafting guider og/eller foss kano/kajak udøvere. Men efter organiseringen af rafting sporten kom til via etableringen af det Internationale Rafting Forbund (IRF), har rafting udviklet sig enormt på verdensplan. Mere end 50 lande har medlemskab i IRF og der afvikles verdensmesterskaber (A-Level) og kontinentale mesterskaber (B-Level) hvert andet år samt utallige eurocup konkurrencer (C-Level) året rundt i hele verden.

Holdende konkurrere i store gummibåde med en længde fra 3.60 – 4.20 meter. De fleste konkurrencer afvikles som R4 eller R6 konkurrencer hvilket angiver antallet af personer i båden. Som udgangspunkt sidder atleterne på siden af raften, og oftest er en af de bagerste personer kaptajn i raften. Udover ren råstyrke og fleksibilitet kræver raftingsporten også en stor mængde taktisk og teknisk erfaring. Ved at udnytte strømmen i floden kan de hold med den størst tekniske erfaring nå rigtig langt i en konkurrence.

Mød de danske rafting atleter her.

De 4 rafting discipliner

Sprint afvikles typisk på en afstand af ca. 450-650 meter. Undervejs passeres flere vanskelige rapids og målet er at opnå den hurtigste tid. Hvert hold får ét gennemløb, og holdet med den bedste tid vinder. Tiden er afgørende for holdets seedning i Head2Head konkurrencen. En sprint tager ca. 75 – 105 sekunder.

I sprint kan der opnås maksimalt 100 point.

8bb6626e50-EM 2014-Airborn

X
X