Overvejelser om fordele og ulemper ved trægulv, laminatgulv, parketgulv og gulvtæpper

I det blivende renoveringsforetagende med at bygge om og istandsætte vores gamle villa er min mand og mig snart kommet til valg af husets gulve. Umiddelbart ville vi nok vælge et flot trægulv, men så kan du såvel udvælge et småpebret parketgulv, et mere prisvenligt laminatgulv, og om min mand og mig for eksempel hellere vil have gulvtæpper ved sengen, så vi ikke fryser om fødderne i morgentimerne.

Min mand og mig gør os kloge på husrenovering og nybebyggelse i de her dage. Før vi var kommet til overvejelser om gulvene, der har vi bare tænkt trægulv og var samstemmige omkring det. Men derefter læste vi at et trægulv er tilsyneladende ik kun er et trægulv. Akkenej trægulvet kan fås som parketgulv, massivt trægulv eller laminatgulv.

Vi er blevet foreslået at udvælge en mere moderne gulvtype og kombinere det rå med varme og bløde gulvtæpper. Det syner måske bare ikke specielt hensigtsmæssigt med gulvtæpper, hvis nu manden og jeg foretrækker en lille vovse. På den anden side er gulvtæpper varmt ved sengen.

Mellem manden og mig er der ligesindethed om at parketgulv der har mønster er ganske smukt. Men det er vidst også temmelig bekosteligt. Men samtidig har parketgulv en bedre bærekraft som du kan slibe ned mange gange. Talrige afhøvlinger kan man vidst ik så nemt når man vælger laminatgulv, der endvidere er lidt falsk at se på. På den anden side kan vi enkelt lægge et laminatgulv direkte på det allerede liggende gulv og gulvet skal ikk have lakbehandlingbehandling med sæbe eller lak. Ydermere lader et stk laminatgulv til at være ligetil at bibeholde.