Kostumer: Er du inviteret til udklædningsfest så fiks et godt kostume

Mine veninder og jeg elsker at klæde os ud. Det er lige som om, at jeg har mere selvtillid, når jeg springer i et kostume » dramashop.dk/category/kostumer-til-udklaedning-parykker-tilbehoer-39, og pludselig er pirat, zoombie eller den gode eller onde fe. Jeg har det vidst fra mine forældre. Min far fungerer som alles julemand med skag og det hele. Og min mor har arbejde som pædagog og hun har ganske tit et federe kostume end børnehavebørnene, når der er fastelavn på hendes arbejde.

Når det skal være hurtigt og nemt går vi online og finder hele kostumer, hvilket overraskende nok kan betale sig end at få tøj i h&m. Til tider nøjes jeg med at købe en paryk eller accessory (iih hvordan staver jeg til det) og opstøver bagefter det øvrige i mine egne ting eller hos genbrugsbutikken. Jeg var engang udklædt som sørøver med min lillesøsters spraglede tørklæde, en hvid gammel lidt for stor skjorte fra genbrugsbutikken, mine sorte bukser, en flaske rom fra min kærestes barskab, min mors støvler – og så en pirathat fra en kostume butik.

Dengang jeg var lille var jeg klart nok klædt ud til fastelavn og dengang jeg var 4 år, gik jeg med min prinsessekjole og bare tæer hele til kjolen gik i stykker. I dag opsøger jeg hver en lejlighed og hopper i kostumer til halloweenfester, julehygge, tyrolerfest, maskeballer og selvfølgelig fastelavn. Jeg må se at få mig nogle rollinger, så jeg har muligheder for at tage til endnu flere udklædningsfester.

Næste fest har Mad Men 1950-er tema. Jeg mangler kun parykken til at dække over mit ikke så 1950-er agtige hår. Kostume? Dét er der skam allerede styr på.