Dem jeg har hørt om, nyder at iklæde sig sidste skoledag kostumer…

Jeg er fuldt bevidst om, at for virkelig mange er sidste skoledag en dag, de er overbevist om, at de vil mindes lige til de dør. Flere mennesker glæder sig til deres sidste skoledag kolossalt mange måneder i forvejen. Teenagernes sidste skoledag kan bestemt betegnes som en praksisform, som har som mål at højtidligholde en overgangsperiode. På præcis samme vis som dåbsbekræftelsen, udpensler den sidste skoledag udviklingsfasen fra barn til voksen. Lige om hjørnet venter livet som voksen med ansvar og forpligtelser. Historiske kilder har afsløret, at modsætningen mellem barn og voksen er en skellinje, der blev til i den moderne tidsalder. I et historisk perspektiv er denne adskillelse bestemt ik noget selvfølgeligt, men derimod noget, der er blevet fremherskende i en specifik kulturel sammenhæng. & dét er akkurat dét en gennemgribende undersøgelse kan påvise. Jeg mindes som var det i går min sidste skoledag, hvor alle mine venner havde været ude og købe sidste skoledag kostumer , http://dramashop.dk/category/sidste-skoledag-63/, . Mine perleveninder og jeg havde investeret i ens nylontrøjer – vi var klædt ud som Pink Ladies – som fra min yndlingsfilm Grease!

Min herlige sidste skoledag står klart i min hukommelse. Jeg har taget en uddannelse & er idag sociolog, & har således researchet de betydningslag, drenge og piger sammenkæder med deres sidste skoledag. For de fleste er deres sidste skoledag betydelig, & forskning har udforsket, hvilke meninger, som denne dag bliver tillagt. Jeg arbejder med at begribe, hvorledes mennesker og deres livsverdener ser ud. En assistent og jeg har udført feltarbejde i sammenhæng med en sidste skoledag, hvor vi alle sammen efterforskede teenagernes selektion af sidste skoledag kostumer. Dét kom der en spændende artikelserie ud af, der akkurat nu er blevet købt af et forlag. Så hvis nogle ønsker at lære mere om den sidste skoledag som praksis, kan de der ønsker det opstøve kollegaernes og min undersøgelse i den tætteste bogforhandler akkurat nu… Det er oplivende læsning, kan jeg bestemt mene. Såfremt I investerer i afhandlingen, er det ik kun mig til gode.